Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28, 2013

Να τους πάνε στην Αμυγδαλέζα ή σε κάποια φυλακή με πολλούς μετανάστες! Εκεί θα τους περιμένουν με πολύ μεγάλη χαρά!Η σύλληψη του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη και των άλλων ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής είναι μια νίκη για το μεγαλειώδες αντιφασιστικό κίνημα που βγήκε στους δρόμους μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σπάει επιτέλους η προκλητική ασυλία των νεοναζί δολοφόνων και αυτοί που τους προστάτευαν αναγκάζονται να παριστάνουν τους όψιμους διώκτες τους. Πανηγυρίζουμε για αυτή την εξέλιξη και οργανώνουμε τη συνέχεια.

Οι φονιάδες και οι καθοδηγητές τους δεν είναι μόνο 34. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο παντού όπου λειτούργησαν γραφεία της Χρυσής Αυγής, απαιτούμε να ξηλωθούν αυτά τα κυκλώματα. Αυτή η αντιφασιστική κάθαρση πρέπει να συμπεριλάβει τα στελέχη της ΕΛΑΣ που έδιναν απλόχερα τη συνεργασία τους, τους εισαγγελείς που παραβίαζαν τα καθήκοντά τους, τους χρηματοδότες που πρόσφεραν τα μέσα για τη λειτουργία των δολοφονικών συμμοριών.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αντί να παριστάνει την ηγεσία του «συνταγματικού τόξου», οφείλει να υποβάλει την παραίτησή της. Όχι μόνο για την άμεση εμπλοκή της στην προστασία των νεοναζί αλλά και γιατί τους έστρωσε το δρόμο σπέρνοντας τη φτώχεια με τα Μνημόνια και παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού. Είναι η κυβέρνηση που κλείνει σχολεία και νοσοκομεία και ανοίγει στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι ώρα να φύγει.

Η Αριστερά έχει την υποχρέωση να βρεθεί στην πρώτη γραμμή αυτών αγώνων, συνδέοντας την εργατική αντίσταση στα Μνημόνια, στις απολύσεις, τα κλεισίματα και τις ιδιωτικοποιήσεις με την αντιφασιστική πάλη. Χτίζοντας ένα δυνατό εργατικό κίνημα ενάντια στις Τρόικες ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ που μαζί με τους ντόπιους καπιταλιστές αποτελούν το διευθυντήριο του συστήματος που γεννάει κρίσεις, φτώχεια, ρατσισμό και νεοναζί. Τα βήματα που έγιναν αυτές τις μέρες με τις απεργίες να συνδυάζονται με τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια έδειξαν ότι χιλιάδες αγωνιστές προσανατολίζονται σε ένα τέτοιο κίνημα.

Πανελλαδική Συνέλευση ΚΕΕΡΦΑ και Διεθνής Αντιφασιστική Συνάντηση τις 5-6 Οκτώβρη στο ΓΗΠΕΔΟ ΡΟΥΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια: