Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2023

R.I.P. Μίμης Παπαϊωάννου


To 1965 η ΑΕΚ οργανώνει φιλικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης του Πούσκας. Προηγείται με 2-0 και 3-1, το τελικό σκορ είναι 3-3 με δυο γκολ του Μίμη Παπαϊωάννου. Το βράδυ στο ξενοδοχείο και στο επίσημο δείπνο που έκανε η ΑΕΚ ο Πούσκας ψάχνει τον Παπαϊωάννου ως τον παίκτη για τον οποίον ενδιαφέρεται η Ρεάλ. «Εγώ τότε κατάλαβα ότι η Ρεάλ έκανε το παιχνίδι για να με δει να παίζω. Άρχισα να ιδρώνω», θα πει σε συνέντευξή του στη Μηχανή του Χρόνου. Η Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει 4 με 4,5 εκατομμύρια δραχμές, αλλά η ΑΕΚ αρνείται καθώς ο 22χρονος Παπαϊωάννου είναι ο καλύτερος παίκτης της και ο κόσμος δεν θέλει να τον δει να φεύγει. 

Ο Παπαϊωάννου αντιδρά και αποφασίζει να σταματήσει το ποδόσφαιρο, φεύγοντας μαζί με τον Καζαντζίδη και τη Μαρινέλλα σε περιοδεία στη Γερμανία. Ο Καζαντζίδης τον πείθει τελικά να επιστρέψει στην ΑΕΚ: «Είσαι καλός στο τραγούδι, αλλά πρέπει να γυρίσεις στην ΑΕΚ». Ο Παπαϊωάννου γυρίζει και υπογράφει νέο συμβόλαιο. 

Θα μείνει στην ΑΕΚ μέχρι το 1979, συνολικά 17 χρόνια. Θα παίξει σε 538 αγώνες, θα σκοράρει 302 γκολ, θα βγει 1οος σκόρερ δύο φορές και θα είναι μέχρι και σήμερα ο 3ος σκόρερ στην ιστορία της Α’ εθνικής (πίσω από Μαύρο και Βαζέχα), θα φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1977 και θα αποχωρήσει με το 5ο του πρωτάθλημα το 1979. Αρκετά χρόνια αργότερα, η εικόνα του θα τοποθετηθεί στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Ο Μίμης Παπαϊωάννου έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 81 του χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: